ERIC-OLOF SÖDERSTRÖM
Kapellimestari, kuoromestari

Eric-Olof Söderström suoritti Sibelius-Akatemiassa kanttoriurkuri-tutkinnon, jonka jälkeen hän jatkoi opintojaan yleisellä osastolla mm. kuoronjohdossa opettajinaan Harald Andersen, Eric Ericson ja Peter Erdelyi.

Söderström suoritti kuoronjohdon diplomitutkinnon vuonna 1985 ja jatkoi opintojaan Jorma Panulan kapellimestariluokalla. Orkesterinjohdon diplomi-tutkinnon hän suoritti vuonna 1988. Hän on lisäksi opiskellut orkesterinjohtoa Jussi Jalaksen ja Arvid Jansonsin mestarikursseilla sekä Wienissä vuosina 1988-89. Söderström perusti diplomitutkintoonsa Suomalaisen Kamarikuoron, joka voitti 1985 EBU:n "Let the peoples sing" -kamarikuorokilpailun.

Söderström on myös toiminut kuoromestarina Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallis-oopperassa. Taiteellisena johtajana hän on toiminut mm. Radion kamarikuorossa ja Mikkelin kaupungin-orkesterissa.

Söderström toimi vierailevana johtajana Helsingin kamarikuorossa (ent. Radion kamarikuoro), v. 2006-2007 Eric Ericson-kamarikuorossa Tukholmassa ja tämän jälkeen johtajana Kampin Laulussa.

Uusimaa-kuoron Söderström perusti 2011 ja oratorio-kuoro toimi yhteistyössä Lohjan kaupunginorkesterin kanssa vuoteen 2015. Söderström toimii Porvoon ruotsalaisen tuomiokirkkoseurakunnan kanttorina ja musiikinjohtajana, johtaen muun muassa Ensemble del Duomoa.